Gegevens aanleveren SBG

Door de verplichte aanlevering vanuit zorgverzekeraars en de steeds grotere aandacht voor behandeleffecten, hebben steeds meer organisaties vragen over het efficiënt aanleveren van data aan Stichting Benchmark GGZ.

Waar behandelaren of een GGZ-instelling ook staan in de discussie over verplichte aanlevering van gegevens bij SBG, het moet wel gebeuren. Daardoor is het hoe dan ook belangrijk om het aanleverproces zo efficiënt mogelijk in te richten. Bovendien gaan naast de respons op termijn ook de behandeleffecten steeds meer meetellen. Voor veel organisaties een extra aanleiding om goed te kijken naar de manier waarop zij hun gegevens aanleveren. En hoe zij de komende jaren zelf – juist ook buiten de verantwoording – willen omgaan met Routine Outcome Monitoring (ROM).

Hoe voldoet u nu aan de eisen, zonder al teveel tijd en gedoe? Deze en andere vragen worden beantwoord in dit document dat tot stand is gekomen in samenwerking met Stichting Benchmark GGZ, ervaringsexpert Arie Libregts van zorginstelling Tilburg Mentaal en SBG implementatie-expert Jan Klijn.

Vul hieronder uw gegevens in en u ontvangt het kennisdocument direct in uw mailbox!