Stichting Benchmark GGZlogo-SBG

Stichting Benchmark GGZ (SBG) is het onafhankelijke kenniscentrum voor GGZ-instellingen en zorgverzekeraars in Nederland. Hun doel is het inzichtelijk maken van de behandeleffecten bij veelvoorkomende stoornissen.

Eisen vanuit SBG
U dient maandelijks uw ROM-respons en gemiddelde uitkomst van de behandeling aan te leveren, om deze prestaties te vergelijken met het landelijk gemiddelde. Van elke GGZ-instelling wordt verwacht dat in 2014 minimaal 40% van haar DBC (Diagnose Behandel Combinatie) trajecten gemeten is. Het is belangrijk om de data op een efficiënte en juiste manier aan te leveren want onvolledig of niet aanleveren kan financiële consequenties hebben.

Hoe werkt het aanleveren?
Voor het aanleveren heeft u zowel ROM- als EPD-gegevens nodig. Belangrijk is dat deze data per cliënt gecombineerd en geanonimiseerd wordt. Om dit complexe en tijdrovende proces elke maand soepel te laten verlopen hebben wij de NETQ Aanlevermodule ontwikkeld.

Waarom de NETQ Aanlevermodule?

  • Maandelijks eenvoudig aanleveren
  • Tijdsbesparing, u heeft er bijna geen omkijken naar
  • De data voldoet altijd aan de laatste eisen van SBG (bij verandering van de eisen passen wij dit direct op eigen initiatief aan)
  • Alle relevante scoreberekeningen komen automatisch mee

Werking van de NETQ Exportmodule

Met de NETQ Exportmodule kunt u alle benodigde ROM-data exporteren voor de aanlevering aan SBG. De module stelt u in staat om EPD-data in NETQ ROM te importeren (in CSV- of XML-formaat). NETQ ROM maakt vervolgens het XML-bestand voor aanlevering. De Exportmodule geeft u ook de mogelijkheid om ROM-data te gebruiken in uw EPD of datawarehouse. U kunt dus kiezen of u via NETQ ROM of via het EPD de data aan SBG aanlevert.

NETQ Exportmodule

De NETQ Exportmodule bestaat uit twee onderdelen:

  1. De Exportdatabase 
    U kunt de Exportdatabase (xDB) wekelijks of maandelijks downloaden vanaf een beveiligde FTP-server die door NETQ wordt aangeboden. De Exportdatabase bestaat uit een .bak bestand dat op alle Microsoft SQL Servers (2008 of hoger) kan worden hersteld. U kunt deze Exportdatabase vervolgens zelf in een datawarehouse plaatsen of aanbieden aan uw EPD-leverancier om via uw EPD een aanlevering naar SBG te doen.
  2. De SBG Aanlevermodule
    Deze module combineert EPD-data en ROM-data tot een XML-bestand voor SBG aanlevering. Om van deze module gebruik te maken heeft u een export van uw EPD-gegevens nodig in XML- of CSV-formaat. Deze export moet voldoen aan de door NETQ gestelde specificaties.

Zie ook de afbeelding hiernaast. De doorgetrokken lijnen zijn diensten die onderdeel zijn van de NETQ Exportmodule. De doorbroken lijnen zijn de verantwoordelijkheid van u of uw EPD-leverancier.

 

Aanleveren SBG - Tilburg Mentaal“De automatische aanlevering is veel efficiënter dan handmatig aanleveren. Dat kost je iedere maand een paar uur werk. Nu is het in enkele minuten geregeld met slechts een paar drukken op de knop. Dan weten wij ook dat het goed zit. De kans op fouten is veel kleiner omdat wij een 100% koppeling hebben.”
– Tilburg Mentaal

NETQ vragenlijsten aangeraden door SBG:

Klik hier voor een overzicht.

Interesse?

Neem contact op om uw wensen te bespreken

Vragenlijsten

Bekijk hier alle GGZ vragenlijsten van NETQ

Meer weten over aanleveren aan SBG?

Ontvang ons gratis SBG kennisdocument!