1 Oktober release NETQ ROM & PROMs 4.0

Wat verstaan we nu eigenlijk onder ‘Look & Feel’ en welke verbeteringen zijn er nog meer opgenomen in release 4.0? Lina Willems en Eveline van den Heuvel geven u graag een kijkje in de keuken van interaction design en productmanagement. 

Lina en Eveline: “Al een tijd werken wij aan onze nieuwe release NETQ ROM en PROMs 4.0, waarvan het project ‘look & feel’ een belangrijk onderdeel is. ‘Look & feel’ is binnen NETQ Healthcare inmiddels een helemaal ingeburgerd begrip. Zo ingeburgerd zelfs, dat we af en toe vergeten dat dit niet voor iedereen een vanzelfsprekende term is. Wat we hiermee bedoelen is dat we onze software zowel qua stijl (de look) als qua manier van werken en gebruiksvriendelijkheid (de feel) gemoderniseerd en verbeterd hebben.

banner_eveline_lina_600x200 copy

Op de foto: Lina Willems (links) & Eveline van den Heuvel (rechts)

“Op 25 juni hebben wij de release 4.0 voor het eerst op een testomgeving gepresenteerd aan een selecte groep klanten. Eerst een presentatie over de reden voor deze verandering en een demonstratie van een aantal functionaliteiten in de nieuwe omgeving. Vervolgens kregen deze klanten de kans om ook alvast zelf te testen. We hebben er lang aan gewerkt dus dit was een mooi moment voor ons. Er werd kritisch maar met enthousiasme op de nieuwe stijl gereageerd. De afgelopen periode is er kritisch getest door deze klanten en veel waardevolle feedback geleverd. Dank aan iedereen voor het testwerk en het meedenken.

Na afloop van deze testdag is ons team hard aan de slag gegaan om met de feedback de puntjes op de i te zetten.

Op dinsdag 22 en donderdag 24 september heeft u uitgebreid kennis kunnen maken met de definitieve versie van release 4.0 bij ons op kantoor. En op 1 oktober vindt de daadwerkelijke release plaats op onze SAAS omgeving. We realiseren ons dat het voor geroutineerde gebruikers wel even wennen zal zijn omdat de applicatie er anders uitziet. Daarom bieden wij u de komende maanden extra ondersteuning zodat u zo snel mogelijk gewend bent en de extra voordelen van de nieuwe NETQ ROM/PROMs optimaal kunt benutten. We hopen dat u net zo enthousiast bent als wij over deze nieuwe look & feel!”

Lina: “De afgelopen maanden, tijdens het verlof van Eveline van den Heuvel, heb ik tijdelijk het productmanagement van haar overgenomen. Ik heb met veel plezier aan dit project gewerkt. Inmiddels heb ik het stokje weer terug overgedragen, en een nieuwe uitdaging gevonden;  per 1 oktober ga ik ergens anders software verbeteren.  Natuurlijk blijft Eveline van den Heuvel voor u klaarstaan!”

Lina Willems en Eveline van den Heuvel