Akwa GGZ kondigt publicatie informatiestandaard GGZ Dataportaal aan

Akwa GGZ is begin dit jaar van start gegaan om de GGZ te ondersteunen bij de (door)ontwikkeling en implementatie van kwaliteitsstandaarden, kwaliteitsindicatoren en meetinstrumenten. Sindsdien werkt de organisatie onder meer aan het ontwerp en de ontwikkeling van een nieuw GGZ Dataportaal. Met belangstelling is al die tijd uitgekeken naar de bijbehorende informatiestandaard. Naar verwachting zal deze half oktober worden gepubliceerd.

In de informatiestandaard zal vermeld staan welke informatie wordt uitgevraagd aan zorgaanbieders die ervoor kiezen om GGZ Dataportaal te gebruiken, en aan welke specificaties deze informatie moet voldoen. Ook een model-informatiefolder en -toestemmingsverklaring zullen rond genoemde datum worden gepubliceerd. Deze zijn door Akwa GGZ opgesteld ten behoeve van het verkrijgen van toestemming van patiënten voor het gebruik van hun gegevens. NETQ Healthcare volgt de ontwikkelingen op de voet en onderhoudt nauw contact met Akwa GGZ. Zodra de technische specificaties door Akwa GGZ worden gedeeld, onderzoeken we wat de impact zal zijn om de bestaande SBG-aanlevermodule aan te passen.

Direct op de hoogte blijven van het nieuws rondom Akwa GGZ? Meld je aan voor de nieuwsbrief van Akwa GGZ of volg op Linkedin.