Blog: Hoe krijgt u als zorgaanbieder meer reviews op ZorgkaartNederland?

“Cliënten die in behandeling zijn (geweest) direct doorlinken naar ZorgkaartNederland zodat zij uw instelling kunnen beoordelen. Dat kan vanaf nu met NETQ Healthcare!”

Anne zorgkaartnederland social

Maandelijks bezoeken meer dan 800.000 unieke bezoekers de website van ZorgkaartNederland om de zorg te kiezen die het beste bij hen past. Daarnaast worden er iedere maand zo’n negenduizend nieuwe reviews gegeven aan zorgaanbieders. Des te belangrijker om als zorgaanbieder ervoor te zorgen dat ook uw instelling zo goed en genuanceerd mogelijk beoordeeld wordt op ZorgkaartNederland. Hoe u hieraan kunt bijdragen? Heel simpel. Door uw cliënten direct de mogelijkheid te bieden een review achter te laten op de site van ZorgkaartNederland nadat zij een vragenlijst via NETQ ROM hebben ingevuld.

Hoe gaat dit in zijn werk?
Als zorgaanbieder stuurt u als onderdeel van uw kwaliteitsbeleid regelmatig Routine Outcome Monitoring (ROM), Patient Reported Outcome Measures (PROMs) of Patient Reported Experience Measures (PREM) vragenlijsten naar de cliënt. In de applicatie van NETQ Healthcare is het vanaf nu mogelijk om de cliënt direct door sturen naar de website van ZorgkaartNederland. De cliënt krijgt dan aan het einde van de reguliere vragenlijst de keuze om een waardering achter te laten op de site van ZorgkaartNederland waarna hij of zij vervolgens automatisch wordt doorgestuurd. NETQ Healthcare kan er zelfs voor zorgen dat de cliënt exact terecht komt op de pagina van uw zorginstelling!

Wat zijn de voordelen?
Iedere review op ZorgkaartNederland biedt houvast voor de zorgzoeker in de zoektocht naar de zorginstelling die bij hem of haar past. En voor de zorgprofessional zijn de reviews een kans om de kwaliteit van zorg te verbeteren. Door cliënten de keuze te bieden om direct een review achter te laten op ZorgkaartNederland, vergroot u op een laagdrempelige en vriendelijke manier de kans om als zorgaanbieder meer waarderingen te krijgen. Op deze manier zien nóg meer potentiele cliënten de kwaliteit van zorg van uw instelling en biedt u uw cliënten een extra platform om hun bevindingen te delen.

Aan de slag met ZorgkaartNederland
De functionaliteit om cliënten aan het einde van een vragenlijst direct door te linken naar de homepagina ZorgkaartNederland is voor alle klanten van NETQ Healthcare direct beschikbaar in de standaardtestotheek van NETQ ROM.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden om door te linken naar de specifieke pagina van uw zorginstelling? Neem hierover contact op met NETQ Healthcare.

RSS feed
Wist u ook dat het mogelijk is om met behulp van RSS feed de laatste waarderingen over u of uw organisatie op uw website te tonen? Lees de instructies hieromtrent via deze pdf van ZorgkaartNederland.

Meer weten?
Wilt u aanvullende informatie over de koppeling met ZorgkaartNederland of NETQ ROM? Neem contact met mij op via 088 – 2444100 of mail anne.bakker@netqhealthcare.nl.

Deze blog is geschreven door Anne Bakker, Accountmanager Cure @ NETQ Healthcare.