Blog: Maandelijks bezoek Hyves gestegen naar 8 miljoen Nederlanders

blog_nieko2Dat was de boodschap van de CEO van Hyves tijdens zijn oudejaarsspeech in 2008. In datzelfde jaar lanceerde NETQ de eerste versie van NETQ ROM. Qua ICT ontwikkelingen volgden zeven hele vette jaren waarin de adoptie van innovaties in een razendsnel tempo doorging. Onderweg naar 2015 sneuvelde Hyves in dat cybergeweld maar NETQ ROM is nog steeds springlevend. Sterker nog, de 4.0 release is aanstaande. En daar zijn we best wel trots op.

Speerpunt van deze nieuwe release is een complete metamorfose van alle schermen. Dat klinkt rigoreus en dat was het ook zeker voor onze ontwikkelaars. Bloed, zweet en tranen voert wellicht iets te ver, maar ik kan niet ontkennen dat de laatste twee toch wel zijn voorgekomen in het afgelopen half jaar. Het was de kunst om de gebruikerservaring logisch te maken én te houden voor zowel ervaren gebruikers die de oude ‘look & feel’ kunnen dromen én voor nieuwe gebruikers. Met name deze laatste groep zal software beoordelen op basis van de huidige standaarden, trends en normen. En die zijn niet meer te vergelijken met de schermen van Hyves uit 2008. En dat is ook logisch. Anno nu zijn het internet en de computers vele malen sneller, desktop schermen zijn veel groter en wordt bijvoorbeeld e-mail voor 45% op mobiele devices gelezen.

NETQ ROM is met release 4.0 klaar voor de nabije toekomst. Naast de nieuwe ‘look & feel’ zijn – zoals gebruikelijk bij een nieuwe release- ook een aantal functionele wijzigingen doorgevoerd. Het gaat tenslotte niet alleen om het uiterlijk, uiteindelijk draait het allemaal om de inhoud. Hoewel… Tinder introduceert de ‘super like’ en staat in Nederland bij 1,7 miljoen mensen op hun telefoon. Tot zover de vergelijkingen met Hyves en andere sociale platforms. Wij gaan snel verder met de laatste puntjes op de i van NETQ ROM 4.0

Nieko Versteeg

Coördinator Marketing & Sales @ NETQ Healthcare