Workshop: ‘Hoe haal ik het meeste uit ROM en PROMs?’

ROM en PROMs WORKSHOP nieuwsbrief

Donderdag 18 mei, 10:00 – 12:30 uur
Anno 2017 is inzicht in de kwaliteit en effectiviteit van de geleverde zorg niet meer weg te denken uit de Nederlandse gezondheidszorg. Ziekenhuizen en behandelcentra zetten steeds vaker Patient Reported Outcome Measures (PROMs) vragenlijsten in om inzicht te krijgen in de medische effectiviteit en cliëntperceptie. Binnen de geestelijke gezondheidszorg wordt al enkele jaren Routine Outcome Monitoring (ROM) ingezet om zowel de behandelaar als cliënt meer inzicht in de status van de behandeling te geven.

Maar zonder een goed ingerichte ROM en PROMs-omgeving en -strategie komen de vergaarde gegevens niet altijd volledig tot hun recht. Hoe zorgt u er nu voor dat uw organisatie ROM en PROMs vragenlijsten op een zinvolle manier inzet? Met een applicatie die u zo min mogelijk administratief belast? NETQ Healthcare helpt u op weg tijdens de ‘Hoe haal ik het meeste uit ROM en PROMs?’ workshop en laat u graag kennis maken met de geavanceerde mogelijkheden van het monitoring platform van NETQ Healthcare.

Waarom deze workshop?
Wij merken dat er een grote behoefte is om ROM en PROMs data beter te benutten en om de administratielast rondom het ROM en PROMs proces zoveel mogelijk te minimaliseren. Met deze workshop laten we u graag kennis maken met de uitgebreide mogelijkheden van NETQ ROM en PROMs én hoe u anno 2017 het meeste uit ROM en PROMs kunt halen. We staan tijdens de workshop stil bij:

 • Shared decision-making en zelfregie van de cliënt stimuleren
 • Respons verhogen t.b.v. aanlevering aan derden (Stichting Benchmark GGZ, LROI-PROMs)
 • Intern benchmarken & Managementrapportages
 • Best-practice voorbeelden
 • Koppelen met EPD’s

Gratis workshop:
In een sessie van anderhalf uur leggen we uit hoe ook uw zorginstelling succesvol kan zijn met het implementeren van ROM en PROMs in de praktijk. Het programma ziet er als volgt uit:

 • Kennissessie (90 minuten)
 • Meet the ROM en PROMs expert: tijdens en na de kennissessie kunnen er 1 op 1 vragen gesteld worden
 • Afsluitend een lunch

De workshop op 18 mei is speciaal bedoeld voor professionals in de zorg die geen gebruik maken van het monitoring platform van NETQ Healthcare. Maakt u al gebruik van het monitoring platform van NETQ Healthcare? Dan verwijzen wij u graag door naar de nieuwspagina van NETQ Healthcare waar wij binnenkort de datum van de Gebruikersbijeenkomst voor NETQ Healthcare klanten publiceren.

Locatie workshop:
NETQ Healthcare
Gebouw Trimbos-instituut
Da Costakade 45
3521 VS Utrecht

Kunt u toch niet komen?
Mocht u onverhoopt toch niet komen, dan kunt u zich tot 7 dagen voor aanvang van de workshop kosteloos afmelden. Meld u zich later af? Dan brengen wij 50 euro in rekening.

Let op: U kunt zich niet meer aanmelden voor de workshop op 18 mei. Houd de website van NETQ Healthcare goed in de gaten voor workshops later dit jaar!

 • Komt u samen met een collega? Voer hieronder het e-mailadres van uw collega in
 • Tot slot:

  Door op 'Inschrijving verzenden' te klikken, wordt uw inschrijving definitief. U krijgt per e-mail een bevestiging van uw inschrijving. NETQ Healthcare behoudt zich het recht voor om bij onvoldoende deelnemers de workshop te annuleren.