“Inzicht in de beleving van de cliënt”


“De mening van het individu telt. Dit is een van de speerpunten van onze kliniek.” Aan het woord is Anne-Mieke Omtzigt, gynaecoloog en directeur oprichter van Vrouw&Klinieken. In een interview spreekt NETQ Healthcare met haar over zorgkwaliteit en –visie.

AWJ Omtzigt Vrouw&kliniekenWaarom heeft u Vrouw&klinieken opgericht?
“Vanuit een bewuste keuze heb ik de reguliere ziekenhuiszorg achter mij gelaten en heb ik een zelfstandig behandelcentrum (ZBC) voor vrouwenzorg opgericht. Kwaliteit van zorg wordt mijns inziens in grote mate bepaald door direct contact tussen professional en cliënt. In het kader van doelmatigheid werd juist die contacttijd steeds korter in de ziekenhuiszorg. Ik vind zorg op maat gericht op het individu belangrijk.”

Waarom maken jullie gebruik van PROMs (Patient Reported Outcome Measures)?
“Kwaliteit staat bij ons hoog in het vaandel en dit willen we ook zo hoog mogelijk houden. Door het gebruik van PROMs hebben we snel een mooi inzicht in de beleving van de cliënt.

“Kwaliteit staat bij ons hoog in het vaandel”

De zorg van onze kliniek is volledig gericht op de cliënt en of zij voldoende geholpen is met betrekking tot haar klachten. Daarom zijn we gestart met het digitaliseren van ons cliëntentevredenheidsonderzoek. De mening van het individu telt. Dit is één van de speerpunten van onze kliniek.”


Waarmee onderscheidt Vrouw&klinieken  zich?

“Vrouw&klinieken is een zelfstandig behandelcentrum waar we vrouwspecifieke integrale zorg op maat leveren. We willen graag dat de vrouw zich gehoord voelt.”  Shared decision making levert een individueel zorgplan op. De wens van de cliënt is herkenbaar.

“Niet alleen de klacht, maar het gehele welzijn van de vrouw”

Onze zorg is integraal, waarbij complementaire en reguliere zorg met elkaar verweven zijn.  Wij kijken niet alleen naar de klacht, maar naar het gehele welzijn van de vrouw. Daarbij kijken wij ook op het gebied van psyche, gedrag en bewustwording, voeding , lifestyle, stressoren en beleving.”

Op de foto: Anne-Mieke Omtzigt

Wilt u meer weten over hoe u PROMs kunt inzetten? Neem contact met ons op via 088 – 2444100 of vul het contactformulier in.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.