Leon Sijbers nieuwe CEO van NETQ

Na dertien jaar treedt Ronald Zwartkruis, CEO & oprichter van NETQ, terug uit de directie van het software bedrijf. Zijn opvolger is Leon Sijbers, die naast zijn huidige taken als CFO en COO, nu ook de volledige leiding overneemt over de bedrijven NETQ Healthcare BV en NetQuestionnaires Nederland BV.

Ronald Zwartkruis blijft zich inzetten voor NETQ in zijn nieuwe rol als lid van de Raad van Advies, samen met het huidige lid Bastiaan van de Rakt. “De passie en de gedrevenheid die ik in de beginjaren van NETQ heb gebruikt om het bedrijf op te bouwen ga ik nu weer opnieuw inzetten voor mijn startup Parkyourcar.nl. Ik zie veel parallellen met de uitdagende begintijd van NETQ en dat geeft mij veel energie en inspiratie.” Aldus de vertrekkende directeur tijdens zijn afscheidsspeech voor de medewerkers.

“NETQ is in de afgelopen jaren gegroeid tot een professionele organisatie met een sterk team. De verhuizing naar Amsterdam was mijn laatste project en een mooie basis waarmee ik NETQ met veel vertrouwen aan de leiding van Leon Sijbers overlaat.”

Uit handen van de medewerkers ontving Zwartkruis een 3D geprinte Facebook Like als blijk van waardering en als symbool van de ‘sharing economy’ waar het parkeerinitiatief Parkyourcar.nl op gebaseerd is.

Leon Sijbers is sinds 2011 binnen de directie verantwoordelijk voor de financiën en de dagelijkse operatie van NETQ. Met het vertrek van Zwartkruis wordt Sijbers als CEO eindeverantwoordelijk voor beide NETQ bedrijven. Sijbers: “Samen met Ronald hebben we gebouwd aan een stabiele basis. Ik sta graag aan het roer van NETQ om met ons huidige team onze bestaande en nieuwe klanten te voorzien van de beste software om waardevolle inzichten te verzamelen.”

Ronald en Leon foto perbericht2

Foto: Ronald Zwartkruis (links) & Leon Sijbers (rechts)