Migratiemodule NETQ ROM/NETQ PROMs maakt overstappen gemakkelijk

Wie wil overstappen van zijn huidige ROM- of PROMs-systeem naar NETQ ROM/NETQ PROMs kan dit vanaf heden op een soepele manier doen mét behoud van bestaande data. NETQ Healthcare bouwde hiervoor een generieke migratiemodule waarmee reeds verzamelde data in bulk kunnen worden ingelezen in NETQ ROM/NETQ PROMs. Ook rapportages worden zo met terugwerkende kracht gegenereerd. Vorige maand vond de eerste succesvolle migratie plaats bij het Limburgse MET ggz.

Lieke Alberts, Beleidsadviseur Zorgontwikkeling bij MET ggz is blij met deze stap: “Tot dusver werden de vragenlijsten bij MET ggz op papier afgenomen. Een ROM-medewerker voerde vervolgens de data handmatig in in een ander systeem. Dit was een tijdrovende en dure klus die bovendien soms een vertraging tot wel twee weken met zich meebracht. Daarnaast waren er door de menselijke hand in het proces veel plekken waar het mis kon gaan. MET ggz wilde zichzelf toekomstbestendig maken en het ROM-proces digitaliseren.”

Behalve dat MET ggz de bestaande data mee wilde nemen naar het nieuwe systeem vond de organisatie het belangrijk dat er een koppeling kwam met het EPD. Lieke Alberts: “Het was voor ons een randvoorwaarde dat ROM een plek kon krijgen in ons USER® EPD. Dit was met NETQ ROM mogelijk en zodoende is ROM nu via een tegel in ons EPD makkelijk bereikbaar en zijn de vragenlijstdata gekoppeld aan de patiëntgegevens. Afhankelijk van het zorgdomein wordt de cliënt na de intake per e-mail uitgenodigd voor een vragenlijst, óf ontvangt de behandelaar zelf een mail als signalering om een vragenlijst in te vullen. Dit wordt periodiek herhaald conform de richtlijnen van SBG.”

Wanneer bestaande data eenmaal in het juiste format worden aangeleverd, zijn er geen grenzen meer aan de inzet van de NETQ migratiemodule. Vanuit elk ander ROM- of PROMs-systeem kunnen organisaties overstappen en het gemak van de vragenlijsten en (management)rapportages van NETQ ROM/NETQ PROMs zelf ervaren.

Ook werken wij momenteel met een groep bestaande klanten samen om de migratiemodule uit te breiden, zodat data die verzameld worden via apps, wearables en andere devices in de toekomst direct doorgestuurd kunnen worden naar het monitoring platform van NETQ Healthcare.

Meer weten over de migratiemodule? Neem vrijblijvend contact met ons op voor informatie.

Contact

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.