Nieuwe CQI toegevoegd aan NETQ ROM

Onlangs heeft Stichting Benchmark GGZ (SBG) de nieuwe Consumer Quality index (CQI) beschikbaar gesteld voor de cure en care populatie. Deze nieuwe CQI is nu ook toegevoegd aan de testotheek van NETQ ROM en vervangt de CQI van 2012. Er zijn twee versies aanwezig: een ambulante versie (zestien vragen) en een klinische versie (tweeëntwintig vragen).

SBG staat drie manieren van afname toe inzake de nieuwe CQI:

  • Anoniem (vertrouwelijk) – de vragenlijst wordt anoniem uitgezet. In de inleidende tekst wordt duidelijk benoemd dat er geen terugkoppeling plaatsvindt naar de behandelaar;
  • Niet anoniem – de vragenlijst wordt niet anoniem uitgezet. In de inleidende tekst wordt duidelijk vermeld dat er een terugkoppeling plaatsvindt naar de behandelaar;
  • Keuze – de cliënt mag zelf aangeven of de anonieme of niet anonieme optie beter bij hem of haar past door een eerste screeningsvraag te stellen.

cqi2

De optie waarbij de cliënt de keuze heeft om zelf aan te geven of de vragenlijst anoniem of niet anoniem afgenomen moet worden, is standaard beschikbaar in de testotheek van NETQ ROM. Wanneer uw voorkeur uitgaat naar een van de overige twee opties (anonieme of niet anonieme afname), dan kunt u dit bij NETQ Healthcare aangeven. Wij zorgen er dan voor dat de door u gevraagde versie beschikbaar wordt in uw testotheek.

Nieuwe CQI toevoegen aan bestaande trajecten
Wanneer de CQI van 2012 in een bestaand traject vervangen wordt door de nieuwe CQI, dan zal dit gelden voor alle respondenten die vanaf het wisselmoment aan het traject gekoppeld worden. Wilt u de CQI van 2012 in lopende trajecten vervangen door de nieuwe CQI? Kies dan voor de archiveer-functie van NETQ-ROM. Hiermee kan per traject ingesteld worden door welk instrument (klinisch of ambulante versie) het huidige instrument vervangen moet worden. Let op: de archiveer-functie kan alleen gebruikt worden wanneer gewerkt wordt met een gekopieerde versie van het instrument in de eigen testotheek.

Voor meer informatie verwijzen wij u graag door naar de website van SBG.

Meer weten?  Bel met 088 – 2444100 of mail naar sales@netqhealthcare.nl.