SQ-48, GVL, nieuwe MANSA, samenwerking LADIS / IVZ

Er zijn nieuwe vragenlijsten toegevoegd aan de testotheek van NETQ ROM. Daarnaast is NETQ onlangs een samenwerking gestart met IVZ, ten behoeve van de nationale gegevensverzameling LADIS (Landelijk Alcohol en Drugs Informatie Systeem). Lees hieronder de updates:

SQ-48 beschikbaar in testotheek

De Symptom Questionnaire (SQ-48), een nieuw meetinstrument voor de GGz, is nu beschikbaar in de testotheek van NETQ ROM. Dit is een vrije lijst, wat betekent dat er geen kosten aan zijn verbonden.

De afdeling psychiatrie van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) heeft de SQ-48 ontwikkeld in opdracht van SynQuest, een samenwerkingsverband van tien GGZ-instellingen. Deze vragenlijst gaat naast psychische klachten ook in op de vitaliteit en veerkracht van cliënten. De vragen zijn helder, kort en bondig, waardoor het voor de cliënt makkelijk in te vullen is.

De SQ-48 is zowel voor monitoring, benchmarking als voor onderzoeksdoeleinden in te zetten. Stichting Benchmark GGZ heeft deze lijst toegevoegd aan de meetinstrumenten voor het domein Volwassenen Cure, Klachten en Symptomen.

GVL toegevoegd

De GVL (Gezinsvragenlijst) is toegevoegd aan testotheek. Deze vragenlijst meet de kwaliteit van gezins- en opvoedomstandigheden van kinderen in de leeftijd van 4 t/m 18 jaar.

MANSA toegevoegd

Er is een nieuwe versie van de MANSA van Nieuwenhuizen. Er is een aparte MANSA 16 en een MANSA 12 versie gemaakt. Deze 2012 versies staan nu in de testotheek.

U kunt uw bestaande MANSA (2000 versie) van Nieuwenhuizen archiveren en vervangen door de nieuwe versie. De oude versie zal ongeveer eind van het jaar uit de testotheek worden gehaald.

Samenwerking LADIS / IVZ

Instellingen voor verslavingszorg en verslavingsreclassering geven jaarlijks data door aan Stichting Informatievoorziening Zorg (IVZ), ten behoeve van de nationale gegevensverzameling LADIS (Landelijk Alcohol en Drugs Informatie Systeem). Om u te ontzorgen is NETQ onlangs een samenwerking gestart met IVZ. NETQ kan namelijk de data-export voor u verzorgen. Bent u hierin geïnteresseerd? Neem dan contact op met IVZ.

Nog geen klant van NETQ?

Vraag hier meer informatie aan of maak direct een afspraak voor een productdemonstratie.