Roeiclinic op de Maas van 'Roeien in Herstel'

Op de veiling tijdens de relatiedag van Vrienden Parnassia Groep (29 mei) deed NETQ Healthcare een winnend bod op een bijzonder item: een roeiclinic van de club ‘Roeien in Herstel’. Wie A zegt, moet ook B zeggen. En zo kwam het dat de teamleden van NETQ Healthcare op 29 augustus op een woelige Rotterdamse Maas met elkaar in hetzelfde schuitje belandden.

Roeien in Herstel werd een aantal jaren geleden vanuit Antes opgestart door Adrie Sluimer, ex-marinier en ervaringsdeskundige op het gebied van verslaving. In het kader van herstelgericht werken zette hij een trainingsprogramma op voor ex-verslaafden, met hulp van het korps mariniers. Het doorzettingsvermogen en het teamwork (Adrie: “gooi je ego overboord”) waar het roeien om vraagt, bleken een treffende metafoor voor de weg die verslaafden moeten afleggen naar herstel. Al gauw kwam het talent van de roeiploeg bovendrijven en begon deze deel te nemen aan serieuze wedstrijden.

De clinic voor NETQ Healthcare was de allereerste die de roeiploeg ooit had gegeven aan een externe groep. Maar daarvan was niets te merken. De ontvangst en introductie van Adrie en zijn mannen was enorm hartelijk en professioneel. Na een aantal oefeningen met verschillende commando’s en manoeuvres, kreeg het team de slag te pakken en gleed de boot heerlijk door het water.

Op 14 september staat de roeiploeg van Adrie een nieuwe uitdaging te wachten. Op die dag neemt het team deel aan de Engelse Great River Race. Wij danken de roeiers voor onze fantastische, inspirerende dag op de Maas en wensen ze heel veel succes tijdens de race in Engeland.

Meer weten over Roeien in Herstel? Lees het artikel ‘Rotterdammers waren me liever kwijt dan rijk. Nu doe ik weer mee.’

Impressie van de roeiclinic op 29 augustus van Roeien in Herstel: