Succesvolle eerste migratie NETQ Monitoring naar Lucee

Zoals eerder aangekondigd zal de fundering van NETQ Monitoring binnenkort volledig verhuizen naar het platform van Lucee. Deze verhuizing luidt tevens het tijdperk NETQ Monitoring 5.0 in. Tot dusver draaide de software op ColdFusion, maar de actieve doorontwikkeling van ColdFusion leek achterop te raken waardoor we vorig jaar begonnen uit te kijken naar andere mogelijkheden. Inmiddels is de testperiode van Lucee achter de rug en zijn we gestart met de operatie.

Op dinsdag 12 maart ging het eerste schaap over de dam. Na een goede voorbereiding en geheel volgens planning verhuisden we het systeem van Altrecht naar Lucee. Voor de gebruiker zijn er geen zichtbare veranderingen, maar de voordelen zijn desalniettemin groot. Zo is het platform voor NETQ Healthcare beter te beheren, biedt het ons meer mogelijkheden voor geautomatiseerd testen en doorontwikkeling en kunnen we bijvoorbeeld aansluiten op Koppeltaal.

In de loop van april gaan alle klantomgevingen over naar Lucee. Iedere klant wordt tijdig vanuit ons geïnformeerd. De migratie van de SaaS-klanten zal gebeuren tijdens een reguliere update. Met de gebruikers van een eigen server maken we een aparte afspraak. NETQ Monitoring zal tijdens de migratie heel even uit de lucht zijn, maar is daarna weer helemaal toekomstbestendig!