Uitnodiging inspiratiesessie Patiëntvriendelijke Rapportages 20 juni

Op dinsdag 2 april organiseerde NETQ Healthcare een interactieve sessie met een aantal grote GGZ-instellingen die met NETQ Monitoring werken. Met elkaar spraken we over patiëntvriendelijke rapportages. Het uitzetten van ROM-vragenlijsten is één ding, maar hoe communiceer je de resultaten en voortgang nu aan de patiënt? Met de experts uit het veld werkten we toe naar een set van belangrijke voorwaarden waaraan een patiëntrapportage zou moeten voldoen. Op donderdag 20 juni geven we hier een vervolg aan met een inspiratiesessie.

De sessie op 2 april werd geleid door NETQ Healthcare’s Peggy van der Pol en deelnemers kwamen van Arkin, ParnassiaGroep, ProPersona, GGzE, Altrecht, Vincent van Gogh Instituut, MET ggz en Zuyderland.  Door middel van open vragen werd geïnventariseerd wat voor behandelaars – maar vooral voor patiënten – belangrijk is in een rapportage. Vele suggesties kwamen hierin naar voren. Sommige instellingen werken al met zelfontwikkelde templates waardoor best practices mondeling gedeeld konden worden.

Na de brainstorm presenteerde Peggy vervolgens de nieuwe visuele rapportagemogelijkheden in NETQ Monitoring die onlangs zijn doorgevoerd. Deze sloten goed aan op de eerder genoemde suggesties en wensen en werden daarom positief ontvangen. De bijeenkomst werd afgerond met een creatieve opdracht waarbij in groepen de ideale rapportage in elkaar werd gezet. Naar aanleiding van deze waardevolle meeting publiceren we binnenkort een kennisdocument met daarin een samenvatting van de do’s en don’ts uit onze eigen ervaringen en die van de groep experts.

 

Inspiratiesessie 20 juni

Behalve in het kennisdocument dat gepubliceerd zal worden, delen we de learnings graag in een vervolgsessie met al onze klanten en andere geïnteresseerden. Ook hopen we daar een verdiepingsslag te maken en nog meer van elkaar te leren. Dit doen we op donderdag 20 juni 2019 van 14.00-17.00 uur aan de Da Costakade 45 in Utrecht tijdens de inspiratiesessie De Patiëntvriendelijke Rapportage.

Hoe kunnen rapportages van vragenlijsten daadwerkelijk iets toevoegen aan de behandeling en de betrokkenheid van de patiënt en hoe moet zo’n rapportage er dan uit zien? Dit zijn onderwerpen waar wij het over willen hebben. Tijdens deze inspiratiesessie zijn behandelaren, functioneel beheerders, maar ook patiënten zelf meer dan welkom om aan te sluiten. Er zal een Designer aanwezig zijn die zich volledig bezighoudt met patiëntgerichte ontwikkelingen en apps. Zij gaat samen met ons kijken hoe wij de suggesties in de praktijk kunnen brengen.

 

Programma

Aanmelden voor de inspiratiesessie? Vul dan onderstaand formulier in. Heeft u vragen, stuur dan een mail naar sales- en accountmanager Katinka van den Houten (katinka.van.den.houten@netqhealthcare.nl).

 

  • Uw e-mailadres wordt alleen gebruikt om u te informeren over de inspiratiesessie.
  • Komt u samen met een collega? Voer hieronder het e-mailadres van uw collega in