Voortgang wetenschappelijk onderzoek

In december 2015 is het wetenschappelijk onderzoek naar de effecten van deelname aan een ‘Zingen voor je Leven’ koor van start gegaan. Inmiddels heeft de eerste meting plaatsgevonden en heeft zestig procent van de benaderde koorleden hieraan deel genomen. Een fantastisch resultaat!

zingen voor je leven

Projectleider van dit onderzoek, prof. dr. Sjaak Bloem van Nyenrode Universiteit, reageert enthousiast: ‘Met dit onderzoek ontrafelen we de noten in de melodieën om te begrijpen waarom het zo fijn is om samen te zingen. Fijn dat zoveel mensen aan het onderzoek meedoen!’

Unieke studie
Het is voor het eerst dat er in Nederland een kwantitatief onderzoek verricht wordt naar de effecten van creatieve en (ver)beeldende expressie bij de verwerking van de ziekte kanker. Een unieke studie waarvoor NETQ Healthcare benaderd is door Nyenrode Business Universiteit en Stichting Kanker in Beeld voor het programmeren en afnemen van de vragenlijsten.

Zingen voor je leven
Zingen voor je leven is het landelijke korennetwerk van Stichting Kanker in Beeld. Gedurende een periode van acht maanden vullen de participanten vijf keer een gestandaardiseerde vragenlijst in. De Zingen voor je Leven koorleden hebben in december de eerste vragenlijsten ontvangen en inmiddels heeft er alweer een tweede meting plaatsgevonden.

Deelname NETQ Healthcare
NETQ Healthcare wendt belangeloos haar expertise aan om ervoor te zorgen dat de verschillende onderzoeksgroepen op de juiste tijd automatisch de juiste vragen krijgen. Waarom NETQ Healthcare zich belangeloos voor dit project inzet? Het Zingen voor je leven onderzoek slaat naadloos aan op onze missie: het genereren van inzichten om mensen een stem te geven in het behoud en onderhoud van hun gezondheid, zodat zij meer kunnen genieten van het leven. Lees meer over onze missie op de Over Ons pagina van NETQ Healthcare.

Oncofonie 2016
Op maandag 16 mei wordt het tienjarig bestaan van het korennetwerk Zingen voor je leven op feestelijke wijze gevierd in het Concertgebouw in Amsterdam. Tijdens deze avond zal ‘Oncofonie 2016 – Symfonie voor je Leven’ ten uitvoering worden gebracht in de Grote Zaal, voor en door kankerpatiënten. De Oncofonie 2016 zal in het teken staan van het verhaal van De Kleine Prins. Meer informatie over Oncofonie 2016 vindt u op de website www.oncofonie.com.

Meer weten?
Meer weten over het onderzoek en over Zingen voor je leven? Ga naar de website van Stichting Kanker in Beeld.