Website NETQ Healthcare gaat eind augustus op in nieuwe website VIPLive

Al anderhalf jaar mag NETQ Healthcare zich een volledige dochteronderneming noemen van Topicus Zorg. De doelstelling van het samengaan in januari 2019 was – en is – om de zorg op allerlei vlakken te verbinden. En dat verbinden begint inmiddels vorm te krijgen. Sinds de aansturing van ons team door Topicus vindt er steeds meer kruisbestuiving plaats. Zo zal NETQ Monitoring in de toekomst een plek krijgen binnen Topicus’ platform VIPLive.

Het platform VIPLive van Topicus Zorg omvat oplossingen voor huisartsen, zorggroepen, HAP, RAV/meldkamers, ziekenhuizen, laboratoria en GGZ. Binnen VIPLive draagt NETQ Healthcare met de monitoring software nu al bij aan het meten door de keten, oftewel het verbinden van de eerste lijn met de GGZ middels meetinstrumenten. Simpel gezegd: huisartsen (of POH-GGZ) kunnen met behulp van vragenlijsten psychische problemen van de patiënt vroeg signaleren en de uitkomsten veilig doorzetten naar de GGZ. Dit zorgt voor een warme overdracht bij het verwijzen en het voorkomen van dubbel werk. Zowel de eerste lijn, als de GGZ, als de cliënt zullen hiervan voordelen ondervinden.

Op termijn zal de monitoring software van NETQ Healthcare voor alle huidige en toekomstige gebruikers toegankelijk zijn via VIPLive, ongeacht of zij op het gebied van meetinstrumenten al samenwerken met de eerste lijn. De eerstvolgende stap in die richting is dat per eind augustus de website van NETQ Healthcare wordt vervangen door een plek op de nog te lanceren website van VIPLive. Wie dan naar netqhealthcare.nl gaat, zal dus landen op een site in een geheel ander jasje. Aan de monitoring software zelf verandert functioneel niets. Ook de contactpersonen voor consultancy en support blijven voor onze klanten ongewijzigd.

Heeft u vragen over de inhoud van dit bericht? Neem dan contact op met business line manager Rosa Scherjon (rosa.scherjon@topicus.nl).