Workshop: ‘Hoe haal ik het meeste uit ROM en PROMs?’

ROM en PROMs WORKSHOP nieuwsbrief

Donderdag 18 mei 2017, 10:00 – 12:30 uur
Anno 2017 is inzicht in de kwaliteit en effectiviteit van de geleverde zorg niet meer weg te denken uit de Nederlandse gezondheidszorg. Ziekenhuizen en behandelcentra zetten steeds vaker Patient Reported Outcome Measures (PROMs) vragenlijsten in om inzicht te krijgen in de medische effectiviteit en cliëntperceptie. Binnen de geestelijke gezondheidszorg wordt al enkele jaren Routine Outcome Monitoring (ROM) ingezet om zowel de behandelaar als cliënt meer inzicht in de status van de behandeling te geven.

Maar zonder een goed ingerichte ROM en PROMs-omgeving en -strategie komen de vergaarde gegevens niet altijd volledig tot hun recht. Hoe zorgt u er nu voor dat uw organisatie ROM en PROMs vragenlijsten op een zinvolle manier inzet? Met een applicatie die u zo min mogelijk administratief belast? NETQ Healthcare helpt u op weg tijdens de Workshop: ‘Hoe haal ik het meeste uit ROM en PROMs?’ en laat u graag kennis maken met de geavanceerde mogelijkheden van het monitoring platform van NETQ Healthcare.

Waarom deze workshop?
Wij merken dat er een grote behoefte is om ROM en PROMs data beter te benutten en om de administratielast rondom het ROM en PROMs proces zoveel mogelijk te minimaliseren. Met deze workshop laten we u graag kennis maken met de uitgebreide mogelijkheden van NETQ ROM en PROMs én hoe u anno 2017 het meeste uit ROM en PROMs kunt halen. We staan tijdens de workshop stil bij:

  • Shared-decision making en zelfregie van de cliënt stimuleren
  • Respons verhogen t.b.v. aanlevering aan derden (Stichting Benchmark GGZ, LROI-PROMs)
  • Intern benchmarken & Managementrapportages
  • Best-practice voorbeelden
  • Koppelen met EPD’s

Gratis workshop:
In een sessie van anderhalf uur leggen we uit hoe ook uw zorginstelling succesvol kan zijn met het implementeren van ROM en PROMs in de praktijk. Het programma ziet er als volgt uit:

  • Kennissessie (90 minuten)
  • Meet the ROM en PROMs expert: tijdens en na de kennissessie kunnen er 1 op 1 vragen gesteld worden
  • Afsluitend een lunch

Inschrijven is niet meer mogelijk, aangezien deze workshop reeds heeft plaatsgevonden.