Zorgladder verbetert je zorg

zorgladdder netq proms

Steeds meer zorgaanbieders meten hun zorguitkomsten aan de hand van Patient Reported Outcome Measurements (PROMs) om inzicht te verkrijgen in de kwaliteit van de aangeboden zorg. Zorgladder is sinds eind 2015 het onafhankelijke dataplatform voor uitwisseling van Nederlandse PROMs-data. Het is ontwikkeld met ditzelfde doel: meer doen met uitkomstmetingen om zo de zorg transparanter te maken en te verbeteren. Zorgladder ondersteunt zorgaanbieders die PROMs meten door hun data te bundelen, te analyseren en informatie terug te geven waardoor ze zorgprocessen kunnen verbeteren!

Wat kan ik met Zorgladder?

PROMs bieden de mogelijkheid tot inzicht in de kwaliteit van eigen behandelingen, maar bieden geen mogelijkheid tot inzicht in het prestatieniveau d.m.v. een vergelijking met andere zorgaanbieders. Om te kunnen leren en verbeteren is er natuurlijk data van meerdere aanbieders nodig. Je kunt je niet alleen met jezelf vergelijken! Daarom is Zorgladder ontwikkeld. De informatie die Zorgladder oplevert kan direct worden toegepast in de spreekkamer en faciliteert ‘Samen Beslissen’. Daarnaast kan de informatie intern worden gebruikt als spiegel- en stuurinformatie. Zorgladder biedt spiegelinformatie voor bijvoorbeeld intervisiegesprekken tussen behandelaars en laat zien waar verbetermogelijkheden zijn voor de zorgaanbieder. Dat maakt sturen op kwaliteit eenvoudiger. Door zich aan te sluiten bij Zorgladder laten zorgaanbieders zien dat zij transparantie van kwaliteit belangrijk vinden.

Hoe werkt Zorgladder?

Op advies van wetenschappelijke verenigingen worden ziektebeelden en bijbehorende PROMs geselecteerd voor Zorgladder. Een breed samengestelde expertraad draagt zorg voor de wetenschappelijke onderbouwing van de dataverzameling en geeft advies omtrent de visualisatie van de resultaten die worden teruggekoppeld aan deelnemers via het Zorgladder portaal. Data kan op verschillende wijze worden aangeleverd, ongeacht het meetbureau waarmee een zorgaanbieder samenwerkt. Op deze manier fungeert Zorgladder als een wereldstekker. Dataverwerking en terugkoppeling verlopen 100% online met een minimale belasting van de zorgverlener en patiënt. Daarnaast verwerkt Zorgladder alle data in lijn met de AVG, WBP en WGBO en de beveiliging is conform NEN7510, NEN7512 en NEN7513.

Voor wie is Zorgladder?

Zorgladder is er voor iedereen die meer wil doen met uitkomstmetingen! Alle ziekenhuizen, universitair medische centra en zelfstandige behandelcentra die medisch-specialistische zorg aanbieden kunnen deelnemen aan Zorgladder. Dit is ook de nadrukkelijke wens van het Ministerie van Volksgezondheid Welzijn en Sport, dat de oprichting en het gedachtegoed van de Zorgladder ondersteunt. Op dit moment is het platform beschikbaar voor de volgende aandoeningen: cataract, atopisch eczeem, veneuze aandoeningen, carpaal tunnel syndroom en in 2019 ook voorste kruisband reconstructie en proctologie.

Wilt u als zorgaanbieder ook meer doen met uw PROMs data? Neem dan contact op met Zorgladder via 070-3177980 of info@zorgladder.nl. Op de website (www.zorgladder.nl) vindt u meer informatie over deelname, privacy en de werkwijze van Zorgladder.

 

NETQ Healthcare faciliteert de afname van PROMs via de eigen tool NETQ Monitoring en is voorstander van de uitwisseling en vergelijking van uitkomsten zoals Zorgladder dit heeft geïnitieerd. Vragen over NETQ PROMs? Stuur ons een bericht via onderstaand formulier.

Contact

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.