De Kei wint Altrecht NETQ ROM Challenge

Om de ingebruikname van het nieuwe Routine Outcome Monitoring (ROM)Systeem niet ongemerkt voorbij te laten gaan, heeft leverancier NETQ een kennisquiz uitgezet onder de gebruikers binnen Altrecht. De beloning voor het winnende team is een cheque van 1000 euro te besteden aan een cliënt gericht project. Daarnaast mag de winnaar het NETQ team een dagdeel inzetten om dit project mede te realiseren. Uit de vele deelnemers is De Kei als overduidelijk winnaar naar voren gekomen en gehuldigd.

“Omdat ROM er uiteindelijk voor bedoeld is om de cliënt beter te begeleiden tijdens zijn of haar behandeling, biedt NETQ graag een cadeau aan wat ook ten gunste komt aan die cliënten.” Aan het woord is Jan Klijn, de man die vanuit NETQ de inrichting van het systeem bij Altrecht heeft begeleid. “Wij hopen met deze actie een bijdrage te leveren aan de bekendheid van ROM binnen Altrecht. Belangrijkste is natuurlijk dat het monitoren inzichten oplevert waar de cliënt uiteindelijk profijt van heeft.” De cliënten van De Kei zullen de voordelen van het ROMmen binnenkort letterlijk aan den lijve gaan ondervinden. De cheque wordt besteed aan een nieuwe massagestoel.

Altrecht challenge 912x450Op de foto van links naar rechts: Pepijn Hamecher (functioneel beheerder Altrecht), Joop Claassen ( Teammanager De Kei Kliniek), Wendela Verwaal (Stafmedewerker De Kei), Jan Klijn (Klant-, en Projectmanager NETQ)

Wendela Verwaal: “Bij de Kei is iedereen enthousiast over NETQ”. Lachend: “Dat kan ook niet anders als je zo’n mooie prijs wint!” Een keuze maken voor de besteding van het geldbedrag viel nog niet mee: “Men rekende zich rijk want er werd zelfs geopperd om op vakantie te gaan met de cliënten! De ideeën liepen uiteen van een dagje uit tot het opknappen van de tuin. Uiteindelijk is er voor iets ‘blijvends’ gekozen: een elektrische massagestoel.
Voor onze bewoners biedt de stoel een bijzondere manier om te ontspannen, zowel psychisch als fysiek. En voor het personeel kan de stoel ook een functie hebben; wie weet voorkomt het ziekteverzuim!”

Om het tweede deel van de prijs te verzilveren heeft De Kei een mooie passende opdracht voor het team van NETQ medewerkers. Zodra de stoel is aangeschaft en een mooie plek heeft gekregen in het monumentale pand van de Kei in de binnenstad van Utrecht zullen de medewerkers van NETQ een openingsfeest organiseren. “We hebben nog even gedacht aan een andere klus; het ophogen van de tuin en vervangen van de loeizware grinttegels! Maar gelukkig voor de medewerkers van NETQ hebben we dat plan laten varen. Wij, en zij vermoedelijk ook, vinden het leuker als NETQ een keer komt koken voor onze cliënten. En dat is dan ook het moment dat de stoel officieel in gebruik wordt genomen!”

De Kei, in de Utrechtse binnenstad vlakbij de Dom, is een behandelkliniek voor mensen die dak- of thuisloos zijn met een licht verstandelijke beperking en psychische- en/ of gedragsproblemen. De Kei biedt hen een veilige plek en passende behandeling en begeleiding met als doel hen toe te leiden naar (weer) een zo ROM-Challenge-565zelfstandig mogelijk en beter bestaan.

Altrecht heeft 1,5 jaar geleden gekozen voor NETQ om het oude meetsysteem te vervangen door NETQ ROM. De software stelt behandelaren in staat om cliënten routinematig digitaal te bevragen met gevalideerde vragenlijsten. NETQ heeft jarenlange kennis en ervaring met monitoring in de GGZ en is daar ook marktleider met hun ROM software.