NETQ Monitoring voor ziekenhuizen en klinieken

Het registeren van de kwaliteit van zorg wordt steeds belangrijker voor ziekenhuizen en zelfstandige klinieken. Een goede indicatie voor de zorgkwaliteit, is de ervaring van de patiënt over de medische effectiviteit van zijn behandeling. Met NETQ PROMs kunt u eenvoudig zorguitkomsten digitaal bij uw patiënten bevragen.

Kennisdocument Value-Based Health Care en PROMs  

Wat zijn PROMs?

Patient Reported Outcome Measures (PROMs) zijn wetenschappelijk gevalideerde vragenlijsten voor het meten van de door de patiënt ervaren gezondheid en de ervaren kwaliteit van zorg. Door deze vragenlijsten op relevante momenten in de behandeling door uw patiënten te laten invullen krijgt u inzicht in de medische effectiviteit van deze behandeling. Effectiviteit kan hierbij uitgedrukt worden in bijvoorbeeld de veranderingen in kwaliteit van leven, pijn, mobiliteit, sociaal functioneren en de psychosociale toestand van de patiënt. PROMs geven zowel op individueel als op groepsniveau extra inzichten in de door het ziekenhuis geleverde zorg. Ook de PREM (Patient Reported Experience Measure) is opgenomen in de testotheek van NETQ. Dit is een relatief korte, algemene vragenlijst die de ervaring meet van de patiënt met betrekking tot informatieverstrekking, bejegening, inspraak en nazorg van een behandeling.

Naast PROMs kunt u met NETQ ook een patiënttevredenheidsonderzoek uitvoeren. Een ziekenhuis kan zich onderscheiden door middel van een excellente service naar de zorgconsument. Door de patiënttevredenheid of de zogenaamde Net Promotor Score (NPS) te meten krijgt u met NETQ PROMs direct inzicht in hoe uw instelling er voor staat.

Voordelen van PROMs voor de organisatie, de zorgprofessional, het management en de patiënt

Organisatie

Werken aan uw zorgkwaliteit met NETQ PROMs

Met NETQ PROMs haalt u een uniek online systeem in huis dat uw organisatie of afdeling inzichten geeft in de door u geleverde kwaliteit van zorg. Door de patiëntbeleving continu te monitoren krijgt u een objectief beeld van de zorgkwaliteit en kunt u deze verhogen door bijvoorbeeld PROMs resultaten te bekijken op patiënt-, zorgprofessional- of groepsniveau.

Patiënten

Gebruiksvriendelijke afname en aantrekkelijke patiëntrapportages

Uw patiënt krijgt per e-mail een uitnodiging om een vragenlijst af te nemen en kan deze te allen tijde en overal invullen. Desgewenst kunt u ook de patiënt in de wachtkamer een vragenlijst laten invullen (bijvoorbeeld op een tablet). Na het invullen kan het systeem de patiënt een aantrekkelijke rapportage toesturen.

Zorgprofessionals

Meer inzicht in de behandelprogressie van uw patiënten en tijdig handelen bij uitschieters

Als zorgprofessional kunt u met NETQ PROMs eenvoudig de status van uw patiënt monitoren. Door middel van een koppeling met uw EPD (elektronisch patiëntendossier) hoeft u hiervoor zelf niet apart in te loggen in onze software maar doet u dit rechtstreeks vanuit uw EPD. Ook kunt u met een periodieke terugkoppeling extreme scores handig uitfilteren.

Managers

Continu feedback op behandeleffecten èn patiënttevredenheid

Zorgmanagers kunnen NETQ PROMs gebruiken om continu feedback te ontvangen op behandeluitkomsten en patiënttevredenheid. Aan de hand van inzichtelijke dashboards kunt u hierbij zelfs intern benchmarken door bijvoorbeeld behandelaren of subafdelingen met elkaar te vergelijken.

Onderzoekers

Met één druk op de knop al uw PROMs data exporteren

Onderzoekers kunnen PROMs data exporteren naar bijvoorbeeld Excel, SPSS of geëxporteerde data inladen in hun datawarehouse. Deze exports zijn dusdanig ingericht dat directe statistische analyses op bijvoorbeeld case-mix correcties kunnen worden toegepast.

Gratis PROMs kennisdocument

Ontvang gratis meer PROMs achtergrondinformatie en praktijkcases

Contact

Neem contact op voor meer informatie of het maken van een (demo) afspraak